!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Διασφάλιση κοινωνικών προγραμμάτων των δήμων μέχρι την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ


Διασφάλιση κοινωνικών προγραμμάτων των δήμων μέχρι την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ Παράταση της λειτουργίας όλων των κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων των δήμων μέχρι την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Νίκο Βούτση, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

 Ο κ. Πατούλης στην επιστολή του σημειώνει ότι σήμερα στους δήμους και στις επιχειρήσεις τους λειτουργούν κατ΄ εκτίμηση 4.449 κοινωνικές δομές που προσφέρουν υπηρεσίες σε 171.390 ωφελούμενους, ενώ απασχολούνται 19.297 εργαζόμενοι. Η πλειονότητα των προγραμμάτων αυτών (Βοήθεια στο Σπίτι, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ΚΗΦΗ, Κέντρα Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων κ.α.), τονίζει ο κ. Πατούλης, υλοποιούνται μέσα από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Μάλιστα πολλά από αυτά εξακολουθούν κα υλοποιούνται έως και σήμερα με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους των δήμων, παρά τις τεράστιες μειώσεις των εσόδων τους. «Μέχρι όμως την ένταξή των προγραμμάτων αυτών στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 κρίνουμε επιβεβλημένη την παράταση λειτουργίας τους, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες και ιδιαίτερα στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Ειδική αναφορά γίνεται στη διασφάλιση της χρηματοδότησης των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων. «Ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει ανακύψει, αναφέρει ο κ. Πατούλης, αφορά την ημερομηνία λήξης της χρηματοδότησης των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων, στις 31 Μαρτίου 2015, η οποία πρέπει να παραταθεί προκειμένου τα Κέντρα να συνεχίσουν αδιάκοπα τη λειτουργία τους». «Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, και ιδιαίτερα σήμερα, στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση που διέρχεται η χώρα, ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, προκειμένου να συνεχιστούν και να ενισχυθούν όλα τα κοινωνικά προγράμματα και οι δράσεις της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού».  



www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.