!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Στο στόχαστρο δημοτικές επιχειρήσεις. Αιτία πολέμου λέει ο Σ.Δανιηλίδης





Συνολικά 29 δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούν περί τους 2000 εργαζόμενους έχουν μπει στό στόχαστρο της κυβέρνησης προκειμένου να οδηγηθούν σε κατάργηση.
Στόχος, να γεμίσει η δεξαμενή των 11.000 απολύσεων του 2014 αλλά και των 1.300 που απομένουν για το 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι 29 δημοτικές επιχειρήσεις είναι :
Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ): Ρόδου, Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κομοτηνής, Δράμας, Ζακύνθου, Αγρινίου, Αιγίου, Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Ορεστιάδας και Εορδαίας
Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ)
Δήμος Αθηναίων, Επιχείρηση Ραδιοφωνίας – Αθήνα 9,84
Δήμος Αθηναίων, Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ
Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης
Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΠΚΑ – ΔΙΕΚ)
Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης
Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών «Ρόδα»
Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμαριάς
Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ»
Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας Α.Ε.
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας
Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Ηρακλείου Αττικής – Επικοινωνία FM
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού


«Εξοργισμένος και αηδιασμένος δηλώνει ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σ.Δανιηλίδης.
«Ελπίζω να μην υπάρξει κυβερνητικός παράγοντας να ζητήσει επίσημα κάτι τέτοιο. Είναι επιχειρήσεις που δεν επιβαρύνουν τον προυπολογισμό, αντίθετα συντηρούνται εκ των ενόντων», είπε στο Ρ/Θ ο κ.Δανιηλίδης.
«Πρόκειται στην πλειοψηφία για επιχειρήσεις που απορροφούν ευρωπαικα κονδύλια και ασκούν κοινωνική πολιτική», συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε ότι «αν διαπιστωθεί κάπου κακοδιαχείριση να υπάρξει εξυγίανση και πέσει βαρύς ο πέλεκυς».
«Αλλά μην μας κοροϊδεύουν και μας λένε ότι ο μουσικός που δουλεύει 6 ώρες την εβδομάδα σε μια επιχείρηση, θα απολυθεί για να φανεί ότι η κυβέρνηση κάνει απολύσεις στους ΟΤΑ, υπογράμμισε ο κΔανιηλιδης.
Κατέληξε τονίζοντας ότι «αν κλείσουν αυτές οι επιχειρήσεις θα διακοπούν οι δωρεάν παροχές σε περισσότερες από 500 χιλιάδες οικογένειες πανελλαδικά.

Σύμφωνα με την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΡΟΤΥΠΙΑ, οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, ενώ το συνολικό σχέδιο για την αναμόρφωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βάλει στην... πρέσα 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους έχει 4 βασικούς άξονες:

1Συνολικά θα αξιολογηθούν 387 φορείς (δήμοι, ΝΠΙΔ και δημοτικές επιχειρήσεις), με στόχο να ενταχθούν σε διαθεσιμότητα ή να απολυθούν 11.000 εργαζόμενοι.

2Περίπου 6.000-8.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα μετακινηθούν από δήμο σε δήμο, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας, που θα πραγματοποιηθεί σε εθελοντική βάση.

3Περίπου 6.000 δημοτικοί υπάλληλοι, που προέρχονται από δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες καταργήθηκαν λόγω «Καλλικράτη» και έχουν μεταταχθεί στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων, θα μπουν σε διαθεσιμότητα, ιδιαίτερα αν έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

4Περίπου 2.000 υπάλληλοι, που εργάζονται σε 29 δημοτικές επιχειρήσεις (ΝΠΙΔ) οι οποίες θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, εισέρχονται σε επικίνδυνη ζώνη και διατρέχουν τον κίνδυνο να απολυθούν απ' ευθείας, ιδιαίτερα αν χαρακτηρισθούν «χαμηλών προσόντων».

Αναλυτικά, για κάθε μεγάλη ομάδα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βρεθεί στον κυκλώνα των μεταρρυθμίσεων σχεδιάζεται να γίνουν τα εξής:

* Στη δυσκολότερη θέση θα βρεθούν οι 2.000 υπάλληλοι των 29 δημοτικών επιχειρήσεων (βλ. αναλυτικό πίνακα), διότι στους φορείς που θα καταργηθούν οι υπάλληλοι θα απολυθούν χωρίς να υπάρξει καμία άλλη δυνατότητα απορρόφησής τους. Αναζητούνται επίσης άλλα 30 ΝΠΙΔ που ανήκουν σε δήμους και είναι δυνατόν να καταργηθούν, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των δήμων και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ακόμα ορισθεί.

**Δύσκολη η θέση και των 6.000 δημοτικών υπαλλήλων που θα μπουν στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, διότι θα έχει προηγηθεί η εθελοντική κινητικότητα στους δήμους, θα έχουν σε μεγάλο βαθμό καλυφθεί τα κενά και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο γι' αυτούς να βρουν μια θέση, ακόμα και μέσα στο χρονικό διάστημα των 8 μηνών που θα διαρκέσει η διαθεσιμότητα.

Τα κριτήρια που θα ισχύσουν για την ένταξη ενός υπαλλήλου σε αυτή τη δεξαμενή είναι:

α) να προέρχεται από τις δημοτικές αναπτυξιακές επιχειρήσεις που καταργήθηκαν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη»,

β) να υπηρετούν στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων και να βρίσκονται εκεί με μετάταξη από το 2010 μέχρι σήμερα,

γ) να έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου,

δ) να έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

Το μοντέλο της εθελούσιας κινητικότητας αναμένεται να συγκεντρώσει το έντονο ενδιαφέρον περίπου 6.000-8.000 δημοτικών υπαλλήλων. Γι' αυτούς υπάρχει η διπλή διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι δεν θα απολυθεί κανείς και ότι η όποια μετακίνησή τους θα γίνει από δήμο σε άλλο δήμο αποκλειστικά (δηλαδή οι εργαζόμενοι πρέπει να υπηρετούν στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων) και η δέσμευση που υπάρχει -αυτήν τη στιγμή- από πλευράς υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους υπαλλήλους στην εθελοντική μετακίνηση (γιατί αυτό θα διευκολύνει γενικότερα τα πράγματα), είναι ότι όσοι ενταχθούν στο εθελοντικό πρόγραμμα, δεν θα τεθούν ξανά στο μέλλον ούτε σε διαθεσιμότητα ούτε σε κινητικότητα.


 rthess.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.