!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

«Γιορτή Αγάπης» στην Κοινότητα Παύλιανης





Μια πολύ ζεστή και όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας διοργάνωσαν την Πέμπτη 19/12/2013 η Κοινότητα της Παύλιανης και η Δομή του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε συνεργασία με το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λαμίας.
  


Τα «περήφανα γηρατειά» της Παύλιανης είχαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα τους και να διασκεδάσουν μέσα σε μια γεμάτη ζωντάνια και κέφι ατμόσφαιρα με τραγούδια, χορό και παραδοσιακά εδέσματα.



    Την γιορτή πλαισίωσε χορωδία εθελοντών του ΕΕΣ που έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδησαν για τους ηλικιωμένους , ενώ στη συνέχεια ομάδα παιδιών απήγγειλε Χριστουγεννιάτικα ποιήματα. Μια ευχάριστη νότα έδωσε και η παρουσία του Αγ. Βασίλη που μοίρασε αναμνηστικά δώρα στους παρευρισκομένους.



         Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Περιφ. Τμήματος Λαμίας) κος Παπαδημητρίου Ελευθέριος ευχήθηκε σε όλους τους ηλικιωμένους  καλές γιορτές και τόνισε την σημασία της ενότητας και της κοινωνικής προσφοράς στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.
          Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κος Ρηγάκης Γεώργιος εξέφρασε την προσδοκία η χρονιά που έρχεται να είναι πιο δημιουργική από τις προηγούμενες κυρίως  στον τομέα της υγείας κ της κοινωνικής πολιτικής..  



     Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Παρέμβαση» και Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Λαμιέων κος Τελώνης Δημήτρης ο οποίος αντάλλαξε ευχές με τους  παραβρισκόμενους και συνεχάρη τους διοργανωτές για το έργο τους.



     Σύμφωνα με την Υπεύθυνη του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» κα Μαίρη Ζούνη η μοναξιά αναφέρεται ως ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα των ανθρώπων που ζουν σε δυσπρόσιτα μέρη.  «Τις μέρες αυτές οι ηλικιωμένοι μοναχικοί άνθρωποι μας έχουν πιο πολύ ανάγκη… Ο ρόλος του προγράμματος είναι να κρατά με κάθε τρόπο ζωντανούς και δραστήριους τους ηλικιωμένους και να δημιουργεί ευκαιρίες ή να τους δίνει κίνητρα να συμμετέχουν ενεργά σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα ώστε να ξεπερνούν την μοναξιά τους μέσα από την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.