!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Συνοψίζοντας τα σημεία για τη προκύρηξη του Βοήθεια στο σπιτι


Κάθε δήμος υποβάλλει αίτημα για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού

Οι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μπορούν μέχρι τις 31/1/2019 να υποβάλλουν προς έγκριση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις («κρατικές περιφέρειες») αποφάσεις τροποποίησης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Στο νέο οργανόγραμμα συστήνουν οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού των ίδιων κλάδων και κατηγοριών και του ίδιου αριθμού με τις θέσεις του προσωπικού που ήδη απασχολούν. Προστίθενται θέσεις σε ποσοστό 7% σε κλάδους και κατηγορίες επιλογής του κάθε δήμου, αλλά πάντως συναφείς με την παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Δήμος Αθηναίων, που αυξάνει τις θέσεις από 14 σε 15. Μέχρι τις 28/2/2019, ο συντονιστής της κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης εγκρίνει τις αποφάσεις περί τροποποίησης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, με πράξη του που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ.
Επισημαίνεται ότι μετά την 1η Μαρτίου 2019 ξεκινά το τελευταίο εξάμηνο για τις θητείες των σημερινών δημάρχων (όσοι εκλεγούν θα αναλάβουν από 1ης Σεπτεμβρίου 2019) στη διάρκεια του οποίου απαγορεύονται τροποποιήσεις στα οργανογράμματα.
Πάντως, στον νόμο 4583 προβλέπεται εξαίρεση από τη συγκεκριμένη εξάμηνη απαγόρευση, αλλά για να ισχύσει θα πρέπει η αλλαγή στο οργανόγραμμα να αφορά μόνο θέσεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι».
Τέλος έως τις 10 Μαρτίου, δηλαδή δέκα ημέρες μετά τη δημοσίευση του νέου οργανογράμματος, κάθε δήμος υποβάλλει αίτημα για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού.
Τα αιτήματα αυτά συγκεντρώνει το ΑΣΕΠ που εκδίδει τη σχετική προκήρυξη.

Oι ειδικότητες

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του γ.γ. Εσωτερικών, με τις υπουργικές αποφάσεις που ρύθμισαν τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», από την έναρξή του μέχρι σήμερα, παρασχέθηκε η δυνατότητα στους φορείς να απασχολούν προσωπικό (με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου) µε τις ειδικότητες:
  • Κοινωνικού Λειτουργού (πτυχιούχου ΑΕΙ/ΤΕΙ, µε άδεια άσκησης επαγγέλματος)
  • Ψυχολόγου ΑΕΙ ή πτυχιούχου ΑΕΙ Κοινωνιολογίας ή Κοινωνικής Πολιτικής ή Κοινωνικής Διοίκησης
  • Νοσηλευτή, µε άδεια άσκησης επαγγέλματος και οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ (πιστοποιημένο από τον ΟΕΕΚ) ή Σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλο ισότιμο τίτλο Σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής µε άδεια άσκησης επαγγέλματος)
  • Επισκέπτη Υγείας (ΤΕΙ)
  • Στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων που προαναφέραμε, όπως καταγράφεται στην εισήγηση που συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Ιανουαρίου 2019, υπηρετούν σήμερα 14 υπάλληλοι και αναλυτικά:
  • 2 ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών
  • 1 ΠΕ Κοινωνιολόγων
  • 2 ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
  • 5 ΔΕ Νοσηλευτών
  • 4 ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών
 Με βάση την εισήγηση, προτείνεται η προσθήκη μίας θέσης ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, οπότε το σύνολο του προσωπικού γίνεται 15 άτομα. Προκειμένου να μην προκύψει κώλυμα με την προεκλογική περίοδο αλλά και να προσληφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους ήδη εργαζόμενους εποχικούς στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στον νόμο 4583/2018 έχουν ψηφισθεί μια σειρά από παρεκκλίσεις σε ισχύοντες νόμους.

Έτσι δεν ισχύουν:

  1. Η απαγόρευση έκδοσης πράξεων διορισμού, πρόσληψης και οποιαδήποτε μεταβολή υπηρεσιακής κατάστασης στοδιάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης
  2. Η διακοπή κάθε υπηρεσιακής μεταβολής που είχε κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών
  3. Οι διορισμοί προσωπικού δήμων στο χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών πριν από τη διενέργειά των εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης (δηλαδή από τις 26/4/19) και έως την ημέρα που θα αναλάβουν οι νέες διοικήσεις (1/9/19)
  4. Η υποχρέωση βάσει του νόμου 2643/98 για υποχρεωτική κάλυψη ποσοστού 5-10% των θέσεων απόπολυτέκνους, αναπήρους, Εθνική Αντίσταση και παλιννοστούντες Ποντίους
  5. Η υπερμοριοδότηση με 17 μόρια ανά μήνα για όσους διαθέτουν εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης, εφόσον εργάζονται χωρίς διακοπή μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου 4583 σε αντίστοιχες θέσεις παροχής υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας ή κατ’ οίκον νοσηλείας ηλικιωμένων ανασφάλιστων, ΑμεΑ και οικονομικά αδύναμων πολιτών, στους δήμους ή σε νομικά πρόσωπα των δήμων. Τα 17 μόρια ανά μήνα υπολογίζονται για συνολική εμπειρία μέχρι 84 μήνες.
  6. Η ειδική εμπειρία που έχουν όσοι εργάζονται χωρίς διακοπή στο πρόγραμμα προτάσσεται ακόμη και της εντοπιότητας που μπορεί να διαθέτουν άλλοι υποψήφιοι.
  7. πηγή : ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.