!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Μέθοδος ΚΕΠ» για μονιμοποίηση συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ

Μέσω «κλειστού» διαγωνισμού του ΑΣΕΠ σχεδιάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση να μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα αλλά και σε άλλες υπηρεσίες όπως παιδικοι σταθμοί, Κοινωνικές Δομές των ΟΤΑ, σε αορίστου χρόνου.
Πρόκειται για μέθοδο που είχε ακολουθηθεί το 2006 από την κυβέρνηση Καραμανλή επί υπουργίας του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για εκατοντάδες συμβασιούχους των ΚΕΠ με τη σύσταση προσωποπαγών θέσεων  (ΦΕΚ 757/26.6.2006) και την δημοσιοποίηση σχετικής προκήρυξης του ΑΣΕΠ (7Κ/2006, Φ.475/11.8.2006).
Εναλλακτικά εξετάζεται το σενάριο ο διαγωνισμός να είναι “ανοιχτός”, ωστόσο σε αυτόν θα έχουν σημαντικό προβάδισμα οι ήδη υπηρετούντες, καθώς θα λαμβάνουν σημαντική μοριοδότηση.
Στόχος η σταθερή εργασία πολιτών με χαμηλά τυπικά προσόντα
Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα ξεπεράσει την επιταγή του άρθρου 103 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο αφενός «η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, γίνεται είτε με διαγωνισμό είτε με επιλογή σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια και υπάγεται στον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής, όπως νόμος ορίζει» και αφετέρου «απαγορεύεται η από το νόμο μονιμοποίηση προσωπικού ή η μετατροπή των συμβάσεών του σε αορίστου χρόνου».
Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα γίνει αυτός ο διαγωνισμός, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σχετική Δημόσια Διαβούλευση, αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο.
Στόχος είναι αφενός να βρουν σταθερή εργασία πολίτες με χαμηλά τυπικά προσόντα που το Δημόσιο τους χρειάζεται και αφετέρου να δοθεί ένα τέλος στις πολλούς τύπους εργασιακών σχέσεων που παρατηρούνται, ειδικότερα, στους δήμους.
Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των συμβασιούχων που υπηρετούν στους ΟΤΑ για μεγάλο διάστημα με συμβάσεις που ανανεώνονται, αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, επαίοντες στα περί του δημοσίου Τομέα τους ανεβάζουν περίπου στις 10.000.


http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.