!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παρέμβαση ΑΣΕΠ για όργιο μονιμοποιήσεων συμβασιούχων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παρέμβαση ΑΣΕΠ για όργιο μονιμοποιήσεων συμβασιούχων

Την παρέμβαση του ΑΣΕΠ προκάλεσαν καταγγελίες ιδιωτών και του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Γλυφάδας για όργιο μονιμοποιήσεων συμβασιούχων σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου.
Η υπόθεση αφορά τη Δημοτική Επιχείρηση ΚΑΠΠΑ (Κοινωνική, Αθλητική και Πολιτιστική Παρέμβαση) και 47 συμβασιούχους έργου και ορισμένου χρόνου που απασχολούνται τα τελευταία χρόνια στη δημοτική επιχείρηση με απλές συμβάσεις οι οποίες ανανεώνονταν κάθε χρόνο. Οι συμβασιούχοι, με ειδικότητες βρεφονηπιοκόμων, τραπεζοκόμων, μαγείρων κλπ, είχαν προσφύγει στα δικαστήρια διεκδικώντας τη μονιμοποίηση τους,επικαλούμενοι το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών τους δικαίωσε. Τον Οκτώβριο του 2014 το Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΑΠΠΑ) αποφάσισε, όπως υπαγορεύει ο νόμος, να ασκήσει ένδικα μέσα (έφεση) κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Ωστόσο 9 μήνες αργότερα τον Ιούλιο του 2015 η απόφαση του αναιρείται και το Δ.Σ αποφασίζει να παραιτηθεί από την έφεση που είχε ασκήσει.
Αποτέλεσμα η απόφαση του Πρωτοδικείου να καταστεί τελεσίδικη και εκτελεστή και να μονιμοποιηθούν παράνομα οι 43 από τους 47 συμβασιούχους με την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Μετά τις καταγγελίες για παράνομη μετατροπή απλών συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, το ΑΣΕΠ προχωρεί σε επιθεώρηση-προανάκριση για την υπόθεση, καθώς το Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης (ΚΑΠΠΑ) του Δήμου Γλυφάδας δεν προχώρησε όπως ορίζει ο νόμος στην εξάντληση όλων των ένδικων μέσων δηλαδή ασκώντας στην συγκεκριμένη περίπτωση έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.
Πρόκειται για μια από τις δεκάδες των περιπτώσεων όπου δήμοι σε όλη τη χώρα έκαναν τα στραβά μάτια και αρνούνταν να ασκήσουν ένδικα μέσα κατά αποφάσεων δικαστηρίων που δικαίωναν συμβασιούχους σε πρώτο η δεύτερο βαθμό με αποτέλεσμα να μονιμοποιούνται σωρηδόν χιλιάδες από αυτούς.

 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.