!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Αγωνία για το «Βοήθεια στο Σπίτι»


BOHTHEIA SPITI

ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ – 

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ 

ΤΟΥ ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο άμεσος κίνδυνος να μπει «λουκέτο» σε ένα πρόγραμμα κρίσιμο και ευαίσθητο για δεκάδες χιλιάδες ανήμπορους, ανάπηρους, ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους, επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των Συλλόγων Εργαζομένων στις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτια», κατά τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση. Παρούσες στη συνάντηση ήταν η πρόεδρος και η γραμματέας του Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων ΒΣΣ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Αγγελική Μαντέλου και Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, αντίστοιχα.
Το ζωτικής σημασίας πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσα από τις περίπου 900 δομές σε όλη τη χώρα, εξυπηρετεί πάνω από 100.000 άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, απασχολώντας ταυτόχρονα περισσότερους από 3.500 εργαζόμενους και ειδικούς επιστήμονες. Στις δομές του προγράμματος σε επίπεδο Αιγιάλειας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 13 άτομα, ενώ σε κάθε δομή οι ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 50, με τον αριθμό των ατόμων και τις ανάγκες να βαίνουν αυξανόμενα…

Στον… αέρα ωφελούμενοι και εργαζόμενοι

Όπως εξήγησε στο «protionline.gr» η κ. Μαντέλου, ΄΄το πρόγραμμα αυτό, μετά και την τελευταία παράταση που έχει δοθεί, λήγει στο τέλος του 2015, με τη νομοθετική πρόβλεψη για περαιτέρω συνέχισή του με διευρυμένη μορφή. Πλην όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό, που να φανερώνει ότι θα συνεχιστεί, με αποτέλεσμα και οι χιλιάδες ωφελούμενοι αλλά και εμείς οι εργαζόμενοι να βρισκόμαστε κυριολεκτικά στον… αέρα. Είχαμε επιδιώξει μία συνάντηση με τον υπουργό από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο, λόγω και των πρόσφατων γεγονότων, αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε τελικώς την Τετάρτη 29 Ιουλίου. Είχαμε μία αλληλοενημέρωση με τον υπουργό. Του θέσαμε τα προβλήματα με την υφιστάμενη κατάσταση και την δυσλειτουργία των δομών καθώς και το πρόβλημα με τη μισθοδοσία. Διότι, μπορεί σε επίπεδο δήμου Αιγιαλείας και δήμου Πατρέων οι μισθοί των εργαζομένων στο πρόγραμμα να καταβάλλονται σε μηνιαία βάση, σε άλλους δήμους όμως πρώτα αναμένουν τις σχετικές χρηματοδοτήσεις και κατόπιν πληρώνονται οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση΄΄.

Βούληση, αλλά όχι δέσμευση…

΄΄Παράλληλα, του θέσαμε το μείζον ζήτημα της συνέχισης του προγράμματος, χωρίς, ωστόσο να καταστεί σαφές το τι μέλλει γενέσθαι. Κι αυτό γιατί ο υπουργός έδειξε ότι υπάρχει η διάθεση για συνέχιση του προγράμματος αλλά δεν μπορεί να δεσμευθεί για την εξεύρεση μόνιμης και οριστικής λύσης για το «Βοήθεια στο Σπίτι», εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης΄΄, πρόσθεσε η πρόεδρος του Διαπεριφερειακού Συλλόγου, τονίζοντας, ακόμη, και τα ακόλουθα: ΄΄Παλεύουμε για τη συνέχιση του προγράμματος. Είμαστε η μοναδική δομή που έχει απομείνει και η οποία μπαίνει στα σπίτια. Ήδη έχουμε καταγράψει τα προβλήματα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και θα τα καταθέσουμε εντός της εβδομάδας. Παράλληλα, όπως μας έγινε γνωστό, ο υπουργός θα επιδιώξει να έχει επαφές για το θέμα και με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε στο τέλος Αυγούστου να γίνει μία πιο διευρυμένη συνάντηση. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, τότε θα αναγκαστούμε να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων με άλλους τρόπους, τους οποίους ούτε εμείς επιθυμούμε ούτε εξυπηρετούν την κοινωνία΄΄. Σημειώνεται ότι ο Διαπερερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, εκπροσωπεί 460 εργαζόμενους στο πρόγραμμα, σε 8 νομούς. Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελούν τον άνθρωπο της «γειτονιάς», τον συγγενή, τον φίλο ακόμα και τον «γιατρό», για τους ηλικιωμένους, τους ανάπηρους και τους ανήμπορους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα μόνοι τους ή που έχουν μείνει χωρίς κάποιον δικό τους άνθρωπο να τους φροντίζει. Η παρουσία τους και η συνεισφορά τους στην κοινωνία θεωρείται κάτι παραπάνω από απαραίτητη και το υπουργείο οφείλει «εδώ και τώρα», όχι μόνο να ανανεώσει το πρόγραμμα, αλλά να δώσει οριστική λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.