!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του « Βοήθεια στο Σπίτι» , των ΚΗΦΗ και των Κέντρων Πρόληψης

bohthia sto spiti - danihlidis
Χωρίς προβλήματα θα λειτουργήσουν και φέτος το πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» και άλλες σημαντικές δομές κοινωνικής πολιτικής των Δήμων καθώς εξασφαλίστηκε επαρκής χρηματοδότησή τους.
Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μιλώντας στη διάρκεια της ημερίδας ενημέρωσης νεοεκλεγέντων αιρετών των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατ.Μακεδονίας-Θράκης, που οργάνωσαν  η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Ο  κ. Δανιηλίδης , που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ότι για τη συνέχιση έως το Σεπτέμβριο του 2015, με το ίδιο καθεστώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», μέσω του οποίου εξυπηρετούνται περίπου 100.000 ηλικιωμένοι σε όλη τη χώρα, εγκρίθηκε  χρηματοδότηση120 εκατομμυρίων ευρώ .
Ο Δήμαρχος Συκεών και μέλος της ηγεσίας της ΚΕΔΕ , ανέφερε ακόμη ότι η Επιτροπή αγωνίζεται καιρό «κάτω από την ομπρέλα του “Βοήθεια στο Σπίτι” να ισχύσουν και να ενταχθούν υποδιαιρέσεις», εκτός του διάδοχου προγράμματος «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» που αναμένεται να ακολουθήσει μετά το 2015, κι άλλες που θα αφορούν ανασφάλιστους άνω των 65 ετών, καθώς και πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας με αναπηρία που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και για τους οποίους προτείνεται να ισχύει ποσοστό αναπηρίας ακόμα και κάτω από το 50%.
Επίσης,ο κ. Δανιηλίδης , είπε ότι και  για τα 70 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στη χώρα, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται «μια βαθμίδα πιο ψηλά από το “Βοήθεια στο Σπίτι”», είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, καλώντας μάλιστα περισσότερους δημάρχους να δημιουργήσουν τέτοιες δομές.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα Κέντρα Πρόληψης, τα οποία χαρακτήρισε ως «μια υπηρεσία που έβγαλε ασπροπρόσωπη τη χώρας μας σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα», γνωστοποίησε ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους και τα επόμενα 7 χρόνια.
«Στην πλειονότητά τους τα 71 Κέντρα Πρόληψης λειτουργούν άριστα. Έχουμε 4-5 προβληματικά, από τα οποία τα 3 στη βόρεια Ελλάδα για τα οποία πρέπει να προχωρήσει η εξυγίανσή τους και να αποδοθούν ευθύνες, για να μην πέφτει η ρετσινιά σε όλη την Αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο Σίμος Δανιηλίδης.


 http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.