!

..."ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ"... !
ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!! Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!! ΠΑΡΟΧΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Αναγνώστες

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας Β. Κεγκέρογλου είχε χτες αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. 
Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η Γ. Γ.
 αρμόδια για την Πρόνοια κα Ε. Μπέκου.
Στόχος...
της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της αρμοδιότητας του Υφυπουργού. 

Ιδιαίτερα δε για τα ζητήματα της άμεσης αντιμετώπισης των φαινομένων της ακραίας φτώχειας και την κοινωνικού αποκλεισμού, της στήριξης της Ελληνικής οικογένειας καθώς και των ελέγχων τήρησης της νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις μέσω του ΣΕΠΕ.
Φυσικά συζητήθηκε και η ανάγκη άμεσης εφαρμογής του Νόμου για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για 50000 μακροχρόνιους ανέργους σε πρώτη φάση (ιδιαίτερα μάλιστα για νέους ανέργους και ανέργους που ανήκουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο) και ήδη προχωράει η προκήρυξη.

Μέσα στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την Δευτέρα 12 Αυγούστου και ώρα 13:00 με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ.Αμπατζόγλου. 
  Ειδικότερα προέκυψε ότι:

1. Έλεγχοι Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας

Το Υπουργείο και το ΣΕΠΕ προχωρούν με συγκεκριμένο προγραμματισμό την εκτέλεση ελέγχων ιδιαίτερα σε σημαντικούς για την περίοδο τομείς  (π.χ τουρισμός), με συντονισμό με την ΕΥΠΕΑ και την οικονομική Αστυνομία.

Προωθείται διαδικασία άμεσης επιβολής υψηλών προστίμων στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται η απασχόληση ανασφάλιστων εργαζόμενων.
Παράλληλα ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε ότι εκτελούνται οι ποινές προσωρινού <<κλεισίματος>> για ορισμένες ημέρες σε 50 επιχειρήσεις που βρέθηκαν να απασχολούν παράνομους μετανάστες.

2. Οικογενειακά επιδόματα

Προωθείται η καταβολή με το νέο σύστημα (Ν  4093) των οικογενειακών επιδομάτων από το πρώτο παιδί για οικογένειες που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ήδη έχουν καλυφθεί 40000 δικαιούχοι και μέχρι τις 13/8 θα καταβληθούν οικογενειακά επιδόματα σε 103000 ακόμα οικογένειες.
Παράλληλα επαναχορηγούνται και τα επιδόματα πολύτεκνων και τρίτεκνων με τις νέες προϋποθέσεις του νόμου, το προβλεπόμενο κονδύλι συνολικά φθάνει τα  765 εκατ ευρω για το 2013.

3. Προνοιακά Επιδόματα

Μέχρι τις 14/8 θα προχωρήσει η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων για το δίμηνο Μαΐου- Ιουνίου από τους Δήμους, με προϋπολογισμό 115 εκ. ευρώ.
Επίσης από τις Περιφέρειες θα δοθούν 5,5 εκ ευρώ για τα επιδόματα Ιουνίου που αφορούν νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένους νεφρού.
           
4.  Ελάχιστο εγγυημένο Εισόδημα

Προωθείται η πολιτική εφαρμογή του προγράμματος διασφάλισης ενός ελάχιστου επιπέδου διαβίωσης για τις πιο αδύναμες κατηγορίες του πληθυσμού. Στόχος να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί αρχικά σε 2 περιοχές της χώρας, και οι δικαιούχοι πλην της εισοδηματικής ενίσχυσης, θα έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ οι ηλικιωμένοι καιΑΜΕΑ θα εντάσσονται στους ωφελούμενους του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι". 

Σύμφωνα με τον νόμο 4093 το 2015 το  πρόγραμμα θα εφαρμοστή σε όλη την χώρα.
5. Πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"


Το σημαντικό για την κοινωνία αυτό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με αναμόρφωση των διαδικασιών του και διεύρυνση προς τους ανασφάλιστους πολίτες.

Προωθείται το ενιαίο Μητρώο οφελουμένων με κατεύθυνση να εξασφαλιστεί :

*       Η κατ οίκον φροντίδα συνταξιούχων που έχουν ανάγκη
*       Στήριξη ηλικιωμένων ανασφάλιστων και ΑΜΕΑ που είναι οικονομικά αδυνατοι
*       Η κατ οίκον νοσηλεία ασθενών που έχουν νοσηλευθεί σε Νοσοκομεία,
αλλά έχουν την σχετική ανάγκη (σε συνεργασία με το Υπ. Υγείας)


Θα προχωρήσουν επίσης οι σχετικές προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές του προγράμματος.

 6. Ιατροφαρμακευτική- Νοσοκομειακή περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών


Όπως προέκυψε από τη συζήτηση σύντομα θα τροποποιηθεί η ισχύουσα ΚΥΑ για να διευκολύνεται η έκδοση βιβλιαρίου που θα καλύπτει τις ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας ανασφαλίστων με διεύρυνση των ισχυόντων κριτηρίων για τους δικαιούχους.

Συζητήθηκε επίσης  η δυνατότητα κάλυψης- για επείγουσες καταστάσεις- ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που λόγω της κρίσης έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και λόγω χρεών στο ασφαλιστικό ταμείο μένουν χωρίς κάλυψη.
  
7. Παιδικοί- Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Από τον Σεπτέμβριο θα εισαχθούν 65000 παιδιά σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με χρηματοδότηση 150 εκ ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας.

Επίσης 30000 παιδιά ακόμα - με συνεργασία του Υπ. Εσωτερικών- θα καλυφθούν με εξεύρεση πρόσθετων πόρων από το ΕΣΠΑ, ώστε να ενισχυθούν οι Δήμοι που θα τα υποδεχθούν.
             
8. ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ

Συζητήθηκε η ενεργοποίηση των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων  Διημέρευσης Παίδων ΑΜΕΑ.

Όπως ενημερωθήκαμε αυτά θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Επίσης με τη νέα περιφερειακή λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας θα ενισχυθούν οι δράσεις ανοιχτής κοινωνικής φροντίδας για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε κάθε περιοχή.
        
9. Θέματα αναδοχής Παιδιών

Συζητήθηκε επίσης η τροποποίηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να διευκολύνεται η αναδοχή και η αποιδρυματοποίηση παιδιών και η ενίσχυση των θεσμών της ανάδοχης οικογένειας.
tapiperata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.